Ugrás a fő tartalomra

AI + AI használat

 

A kép ötletet megjárattam ChatGPT felé és tanácsot/promptot kértem tőle 





milyen paramétereket használhatok  a kép részlet dúsabbá tétele érdekében a prompt-ban
=>
Ha szeretnéd részletgazdagabbá tenni a kép alapján készített promptodat, számos paramétert használhatsz. Az alábbiakban felsorolok néhány lehetőséget:

Színek: Leírhatod a kép színeit, például a különböző árnyalatokat és kontrasztokat. Például: "A kép élénkzöld fűvel és élénk narancssárga naplementével rendelkezik."

Formák: Részletezheted a képen található formákat és textúrákat. Például: "Az épület szögletes, modern vonalvezetésű, és rozsdamentes acélból készült."

Mozgás és dinamika: Kifejezheted a képen ábrázolt mozgást vagy dinamikát. Például: "A madarak szárnyaikat lebegtetik a kép fölött, mintha éppen táncolnának az égen."

Hangulat: Meghatározhatod a kép által közvetített hangulatot vagy érzelmi hatást. Például: "A naplemente meleg, romantikus hangulatot teremt a tengerparton, amint a hullámok lassan belecsobognak a homokba."

Részletek: Leírhatod a kép részleteit, például a tárgyakat vagy a környezetet. Például: "Az asztalon egy kopott könyv nyitott oldalai láthatók, mellette egy hattyú alakú porcelán dísztárgy áll."

Fontos, hogy a részletezés során a szavakat úgy válaszd meg, hogy pontosan és érzékletesen jellemezzék a képen látottakat. Használj gazdag szókincset, metaforákat és leíró kifejezéseket, hogy a promptod még életszerűbbé és részletgazdagabbá váljon.



A megvilágítás módja, színtónus , részletgazdagság milyen paraméterek alkalmazásával javítható?
=>
A megvilágítás, színtónus és részletgazdagság javításához számos paramétert használhatsz a promptban. Íme néhány példa:

Megvilágítás: Leírhatod a kép megvilágításának jellegét és intenzitását. Például: "A nap sugarai aranylóan átszűrődnek a lombfák között, és puha, meleg fényt vetítenek a tájra."

Színtónus: Kifejezheted a kép általános színtónusát vagy színárnyalatait. Például: "A kép áthatóan kék színtónussal rendelkezik, amely az ég és a víz között folytonosan átmenetet alkot."

Kontraszt: Leírhatod a fényes és sötét részek közötti kontrasztot. Például: "A napfény áthatol a felhőkön, és hosszú árnyékokat vet a hegyoldalra, dramatikus kontrasztot létrehozva."

Részletek és textúrák: Kifejezheted a kép részletezését és textúráit. Például: "A fa kérgének apró repedései szépen kiemelkednek, és a levelek finom erezetét lehet látni."

Hangulat: Meghatározhatod a megvilágítás és a színtónus hatását a kép hangulatára. Például: "A meleg, aranyszínű napfény varázslatosan beburkolja a tájat, egy nyugodt és békés hangulatot teremtve."

Fontos, hogy a megvilágítás, színtónus és részletgazdagság leírása során a szavakat úgy válaszd meg, hogy érzékletesen és pontosan jellemezzék a képen látottakat. Használj leíró kifejezéseket, színleírásokat és hangulatátadó szavakat, hogy a promptod még életszerűbbé és részletesebbé váljon.


mit javasolsz a nyitott kéz öt ujjának helyes megjelenítése érdekében?
=>
A nyitott kéz öt ujjának helyes megjelenítése érdekében néhány javaslatot tudok adni:

Leírás: Írd le részletesen az öt ujjat és azok helyzetét a kézben. Például: "A kézen az öt ujj elegánsan kinyúlik, egymástól enyhén elkülönülve."

Mozdulatok: Leírhatod az ujjak mozgását vagy helyzetváltozását. Például: "Az egyik ujjat hajlítva, a másikat pedig kinyújtva láthatjuk, mintha a kéz éppen egy tárgyat szorítana."

Pozíciók: Utalhatsz az ujjak relatív helyzetére egymáshoz vagy a kéz többi részéhez képest. Például: "Az ujjak szépen egymás mellé simulnak, miközben a hüvelykujj kissé távolabb helyezkedik el a többitől."

Proporciók: Meghatározhatod az ujjak hosszúságát és vastagságát a többi kézalkatrészhez viszonyítva. Például: "Az ujjak közül a középső ujj a leghosszabb és legvékonyabb, míg a hüvelykujj a legrövidebb, de legrobosztusabb."

Mozdulatlanság vagy dinamika: Leírhatod, hogy az ujjak mozdulatlanok vagy éppen valamilyen tevékenységet végeznek. Például: "Az ujjak nyugodtan pihennek a kézen, de mintha készen állnának egy érintésre vagy mozdulatra."

Fontos, hogy a leírás során részletes és pontos kifejezéseket használj a kéz anatómiájának és az ujjak helyzetének leírásához. Ezt teheted a méretek, formák, távolságok, arányok és mozdulatok pontos leírásával.












Kezdő prompt:

mitikus kép a sárkánykirályról, álló teljes alakos képe két kitárt szárnyával, tesztét fedő pikkelyekkel, kitátott tűzokádó szájjal, a háttérben mogorva hegyek és sötét felhők




ChatGPT segítségével készült prompt részleteivel

User

készíts egy bing promptot az alábbi kép generáláshoz : mitikus kép a sárkánykirályról, álló teljes alakos képe két kitárt szárnyával, tesztét fedő pikkelyekkel, kitátott tűzokádó szájjal, a háttérben mogorva hegyek és sötét felhők

Természetesen! Itt van egy Bing prompt, amit használhatsz a kép generálásához:

[["Mitikus kép a Sárkánykirályról", "álló teljes alakos képe két kitárt szárnyával, tesztét fedő pikkelyekkel, kitátott tűzokádó szájjal", "a háttérben mogorva hegyek és sötét felhők"]]



Viking harcos király 







Harcos lovag








Prompt : A naplemente meleg, romantikus hangulatot teremt a pálmafás tengerparton, amint a hullámok lassan belecsobognak a homokba






Prompt : 

A napfény áthatol a felhőkön, és hosszú árnyékokat vet a hegyoldalra, dramatikus kontrasztot létrehozva







Megjegyzések