Ugrás a fő tartalomra

Képgenerálások összehasonlítása

 


https://app.phygital.plus/

Nem tud magyarul, nem logóz, több formátum, tudja ai Image to image-t, sok funció, image to prompt 


https://creator.nightcafe.studio/  

Nem tud magyarul, nem logóz, több formátum, tudja ai Image to image-t



https://lunai.art/digiart
Nem tud magyarul, sajnos logóz, több formátum, tudja ai Image to image-t, hang, kép, chat, ... sok funkció



Prompt1:

a portrait of a half-elf medieval bard with dark long hair. digital art, illustration, artstation, behance, devianart, portrait, character concept, concept art, dungeons and dragons, character design, detalied, high fantasy, medieval, d&d, RPG


Lunai:




nightcafe:



phygital








Prompt2:

A majestic lighthouse standing tall against a backdrop of rolling waves and a setting sun.




Lunai:



nightcafe:





phygital






Prompt 3.

egy nő nekünk háttal áll egy hatalmas tükör előtt. a tükörben legyen egy fantáziavilág, továbbá legyen látható a nő a tükörben úgy ahogy elképzeli magát.








Képről képre alakitás MI-vel (Image-to-Image) alapok


Bevezetés: 

Az OpenAI Image-to-Image modellje forradalmasította a számítógépes látás területét, lehetővé téve számunkra, hogy izgalmas és kreatív módon alakítsuk át a képeket. A mesterséges intelligencia erejét kihasználva ez a modell lenyűgöző eredményeket tud produkálni, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy képeket konvertáljanak egyik tartományból a másikba, javítsák a képminőséget, vagy akár teljesen új vizuális tartalmat is létrehozzanak. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az OpenAI Image-to-Image szolgáltatásának lehetőségeit, és megvitatunk néhány lenyűgöző használati esetet.

Az OpenAI Image-to-Image egy fejlett gépi tanulási modell, amely mély neurális hálózatokat használ a képek egyik tartományból a másikba való fordítására. A modell hatalmas mennyiségű, változatos adatra van kiképezve, lehetővé téve számára, hogy bonyolult mintákat tanuljon meg és valósághű kimeneteket generáljon. Legyen szó vázlatok valósághű képekké alakításáról, nappali jelenetek éjszakássá alakításáról vagy a műalkotás stílusának megváltoztatásáról, az Image-to-Image a képátalakítási feladatok széles skáláját képes kezelni.


Alkalmazás kreatív területeken: 

Az Image-to-Image modell jelentős figyelmet kapott a művészek, tervezők és kreatívok körében. Az a képessége, hogy a vázlatokat élénk képekké alakítja, különösen hasznosnak bizonyult a koncepcióművészet és az illusztrációs iparban. A művészek most gyorsan vizualizálhatják ötleteiket, és néhány egyszerű mozdulattal életre kelthetik azokat. Ezenkívül a modell stílusátviteli képességei új lehetőségeket nyitottak meg egyedi és tetszetős alkotások létrehozásában.


A képminőség javítása: 

Az Image-to-Image másik figyelemre méltó alkalmazása a képek minőségének javítása. A modell szuperfelbontási képességeinek kihasználásával az alacsony felbontású képek felskálázhatók, így javítható a tisztaság és a részletgazdagság. Ez a funkció számos területen hasznosítható, beleértve az orvosi képalkotást, a műholdfelvételeket és a megfigyelési felvételeket, ahol a képminőség javítása kulcsfontosságú az elemzéshez és a döntéshozatalhoz.


Cross-Domain Transformation: 

Az Image-to-Image lehetővé teszi a tartományok közötti átalakításokat is, ahol az egyik tartományból származó képek konvertálhatók a másikba. Például képes légi felvételeket térképekké alakítani, a műholdfelvételeket utcatérképekké, vagy az építészeti vázlatokat valósághű épületekké alakítani. Ennek a képességnek számos alkalmazása van a várostervezésben, a navigációs rendszerekben és még a virtuális valóságban is.


Korlátok és kihívások: 

Bár az OpenAI Image-to-Image hatékony eszköz, bizonyos korlátokkal és kihívásokkal is szembe kell néznie. A modell teljesítménye nagymértékben függ a betanítási adatok minőségétől és sokféleségétől, ami befolyásolhatja azt a képességét, hogy pontos eredményeket tudjon generálni az összetett átalakításokhoz. Ezenkívül sok mesterséges intelligencia modellhez hasonlóan időnként váratlan vagy nem kívánatos kimeneteket produkálhat, amelyek emberi beavatkozást és finomhangolást igényelnek.


Következtetés: 

Az OpenAI Image-to-Image modellje lenyűgöző képességeket mutatott be a képek különböző tartományok közötti átalakításában. Ez a mesterséges intelligencia által hajtott eszköz számos területen talált alkalmazásra, attól kezdve, hogy lehetővé teszi a művészek számára ötleteik könnyed megjelenítését, a képminőség javításáig és a tartományok közötti fordítások megkönnyítéséig. A technológia fejlődésével még izgalmasabb lehetőségekre és fejlesztésekre számíthatunk a számítógépes látás területén.


Lunai  Image-to-Image  megoldása


Háttér kép kiválasztása


Prompt megadása





Háttérkép:





Prompt :
A Portrait Of A Dog In A Library, Sigma






Magában a prompt eredménye:






phygital Image-to-Image  megoldása









Leonardo Image-to-Image  megoldása






Prompt:
robot face





Prompt:

A masterstroke of 3D art echoing the style of Boris Vallejo, it depicts a werewolf's emergence at full moon. Every rippling muscle, every coarse hair of the beast, every glint in its predatory eyes is rendered with striking detail. The moon's ethereal light filters down, casting dramatic shadows and accentuating the transformation from man to beast, a compelling scene evocative of Vallejo's celebrated fantastical realism.





Megjegyzések