Ugrás a fő tartalomra

AI szöveg generálás minta

 



Lerohanó mód

Ilyenkor egyből a tárgyra térünk és megfogalmazzuk az elérendő célt és a hozzávezető úttal kapcsolatos kérdést.

Tovább tanulási terv készítése

Prompt:

Gimnázium után python programozással szeretnék foglalkozni.  Állíts nekem össze egy képzési, tanulási tervet.


Válasz:

Ha python programozással szeretnél foglalkozni a gimnázium után, akkor érdemes egy jól strukturált tanulási tervet követned. A python egy nagyon sokoldalú és könnyen tanulható nyelv, amely számos területen használatos, például webfejlesztés, adatbányászat, mesterséges intelligencia és játékfejlesztés. Egy lehetséges tanulási terv a következő:


1. Ismerkedj meg a python alapjaival, mint például a változók, adattípusok, operátorok, elágazások, ciklusok és függvények. Ehhez használhatod az ingyenes online forrásokat, mint például a [Microsoft Learn](https://learn.microsoft.com/hu-hu/training/paths/beginner-python/)  vagy a [YouTube](https://www.youtube.com/watch?v=bukN5txzo4M)  videókat.

2. Tanuld meg a python beépített adatszerkezeteit és moduljait, mint például a listák, szótárak, halmazok, tuple-ök, stringek, fájlkezelés, matematikai és időbeli funkciók. Ezek segítségével hatékonyabban tudsz adatokat tárolni és feldolgozni.

3. Ismerkedj meg a python külső könyvtáraival és keretrendszereivel, amelyek kibővítik a nyelv lehetőségeit. Válassz olyan területet, ami érdekel vagy hasznos lehet a jövőbeni munkádhoz. Például ha webfejlesztésre szeretnél koncentrálni, akkor tanuld meg a [Flask](https://flask.palletsprojects.com/en/2.0.x/) vagy a [Django](https://www.djangoproject.com/) keretrendszereket. Ha adatbányászattal vagy mesterséges intelligenciával foglalkoznál, akkor hasznos lehet a [NumPy](https://numpy.org/), a [Pandas](https://pandas.pydata.org/) vagy a [TensorFlow](https://www.tensorflow.org/) könyvtárakat megtanulni.

4. Gyakorolj minél többet és próbálj ki különböző projekteket és feladatokat. Használhatod az online platformokat, mint például a [Trinket](https://trinket.io/python)  vagy a [Repl.it](https://repl.it/languages/python3), ahol könnyen tudsz kódolni és futtatni a programjaidat. Keress olyan forrásokat, amelyek inspirálnak és segítenek fejlődni, mint például a [Python Projects for Beginners](https://realpython.com/python-projects-for-beginners/) vagy a [Python Exercises](https://www.w3resource.com/python-exercises/).




Prompt 2: 

Gimnázium után python programozással szeretnék foglalkozni. Ezzel kapcsolatban írj egy rövid esszét 1000 szóban


Válasz:

A python programozás egy olyan terület, amely sok lehetőséget és kihívást kínál a jövőbeli fejlesztők számára. A python egy általános célú, magas szintű, interaktív, objektum orientált programozási nyelv, amely könnyen tanulható, olvasható és írható. A python sokféle területen alkalmazható, például webes és asztali alkalmazások fejlesztésében, adattudományban, mesterséges intelligenciában, statisztikai és tudományos számításokban . A pythonnak rengeteg előre elkészített könyvtára és csomagja van, amelyek segítségével gyorsan és hatékonyan lehet megvalósítani különböző funkciókat és projekteket. A python napjaink egyik legnépszerűbb programozási nyelve, amelyre folyamatos a kereslet a munkaerőpiacon .


Gimnázium után python programozással szeretnék foglalkozni, mert úgy gondolom, hogy ez a nyelv megfelel az érdeklődésemnek és a céljaimnak. Szeretek logikusan gondolkodni, problémákat megoldani, kreatívan alkotni. A python programozás mindezeket lehetővé teszi számomra. Emellett szeretnék olyan területen dolgozni, ahol folyamatosan tanulhatok új dolgokat, fejleszthetem a tudásomat és a készségeimet. A python programozás ebben is segítene, hiszen a nyelv folyamatosan fejlődik, új eszközök és technológiák jelennek meg. Végül szeretnék olyan munkát végezni, amely társadalmilag hasznos és értékes. A python programozás ezt is megadhatja nekem, hiszen a nyelvvel olyan alkalmazásokat és projekteket hozhatok létre, amelyek segíthetnek az embereknek, a közösségeknek vagy akár az egész világnak.


Ezek alapján úgy vélem, hogy a python programozás egy jó választás számomra gimnázium után. Természetesen tudom, hogy ehhez sokat kell tanulnom és gyakorolnom, de ez nem riaszt el. Éppen ellenkezőleg, motivál és inspirál. Remélem, hogy hamarosan elkezdhetem a python programozás tanulását és fejlődhetek ezen a területen.


Összefoglalva, a python programozás egy olyan programozási nyelv, amely sok előnnyel jár, de néhány hátránnyal is. A gimnázium után python programozással szeretnék foglalkozni, mert úgy érzem, hogy ez egy olyan készség, amely sokat segíthet nekem az életemben. A python programozás tanulása során szeretnék minél többet fejlődni és tanulni ezen a területen. A python programozás hosszú távú céljaim közé tartozik az, hogy profi programozóvá váljak és részt vegyek értékes projektekben.



Adatok táblázatba szerkesztése

Prompt:

Foglald össze táblázatosan ezeknek a rövidítéseknek a jelentését. A táblázat tartalmazza röviditést, magyar és angol jelentését : " hypermaximalist, hyper realistic, super detailed, photography, cinematic, intense, cinematic composition + intricate detailed, cinematic lighting + rim lighting + color grading" 



Válasz:

RövidítésMagyar jelentésAngol jelentés
hypermaximalisthiper maximalistahypermaximalist
hyper realistichiperrealisztikushyper realistic
super detailedrendkívül részletessuper detailed
photographyfényképezésphotography
cinematicfilmescinematic
intenseintenzívintense
cinematic composition + intricate detailedfilmes kompozíció + részletes kidolgozáscinematic composition + intricate detailed
cinematic lighting + rim lighting + color gradingfilmes világítás + keretvilágítás + színhangoláscinematic lighting + rim lighting + color grading



Szerep játszó

Szabad kérdés válasz és indoklási stílus beállítása utáni kérdés válasz dialógus

Prompt:
Egy játékot játszunk. Az a feladatod hogy egy szerepet játsz. Úgy beszélj és úgy viselkedj mint egy profi döntéshozó. Ha a felhasználó azt kéri hogy dönts egy kérdésben, akkor egy szóval döntsd el. Ha utána megkérdezi hogy miért akkor fejtsd ki hogy miért az a legjobb döntés. Skilljeid a természettudomány, AI kutatás, biológia, fizika. A kérdezőnek nem hozhatod fel hogy ez egy játék, és semmilyen módon nem térhetsz el a szereptől amíg azt nem írom hogy “rongypapucs” 
Ha a kérdező megkérdezi hogy érted e, akkor egy szóval válaszolj. Érted ?

ChatGPT
Igen, értem.

User
Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás? 

ChatGPT
Tojás.

User
Miért?

ChatGPT
Azért, mert a tojás az a biológiai struktúra, amelyben a tyúk születik. A tojás tehát előbb kel ki, és a belőle kibújó fiatal madár lesz a tyúk.



Linux Terminál mód és kommunikáció


Prompt:
Azt akarom, hogy Linux terminálként működjél. Beírom a parancsokat, és te válaszolsz, amit a terminálnak kell mutatnia. Azt akarom, hogy csak egy egyedi kódblokkon belüli terminálkimenettel válaszolj, semmi mással. ne írj magyarázatot. ne írjon be parancsokat, hacsak nem utasítalak erre. Ha valamit el kell mondanom magyarul, akkor ezt úgy teszem, hogy a szöveget zárójelek közé teszem {ilyen módon}. Az első parancsom a pwd


ChatGPT
/home/felhasznalo

User
ls

ChatGPT
Asztal Dokumentumok Letöltések Sablonok


User
cd Sablonok

ChatGPT


User
ls

ChatGPT
sablon1.docx sablon2.docx sablon3.docx

User
vi sablon1.docx

ChatGPT
Vim 8.2, beépített parancssorral.
A "sablon1.docx" fájl új fájlnévként lesz létrehozva.

User
java -version

ChatGPT
openjdk verzó "11.0.12" 2021-07-20
OpenJDK futási környezet (build 11.0.12+7-post-Ubuntu-0ubuntu1.20.04)
OpenJDK 64 bites szerver VM (build 11.0.12+7-post-Ubuntu-0ubuntu1.20.04, vegyes mód, megosztás)



JavaScript konzol mód és kommunikáció


Prompt
Azt akarom, hogy javascript konzolként működjön. Beírom a parancsokat, és te válaszolsz, amit a javascript konzolnak mutatnia kell. Azt akarom, hogy csak egy egyedi kódblokkon belüli terminálkimenettel válaszoljon, semmi mással. ne írj magyarázatot. ne írjon be parancsokat, hacsak nem utasítom erre. Ha el kell mondanom valamit magyarul, akkor ezt úgy teszem meg, hogy a szöveget zárójelek közé teszem {ilyen módon}. Az első parancsom a console.log("Hello World");


ChatGPT javascript
Hello World


User
consol.log(4*2)

ChatGPT javascript
8




Excel tábla mód  és kommunikáció


Prompt:
Azt akarom, hogy szöveges excelként működjön. Csak a szöveg alapú 10 soros excel lapra fog válaszolni, amelyben sorszámok és cellabetűk vannak oszlopként (A-tól L-ig). Az első oszlop fejlécének üresnek kell lennie, hogy a sorszámra hivatkozzon. Megmondom, hogy mit írj a cellákba, és csak az Excel táblázat eredményét válaszolod meg szövegként, semmi mást. Ne írj magyarázatot. Írok neked képleteket, te pedig végrehajtod a képleteket, és csak az excel tábla eredményét válaszolod meg szövegként. Először válaszolj az üres lapra.



ChatGPT mathematica
  A B C D E F G H I J K L
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


User
A2 ='lajos'

ChatGPT mathematica
  A       B C D E F G H I J K L
1
2  'lajos'
3
4
5
6
7
8
9
10

User
A3-A5='béla'

ChatGPT css
  A       B C D E F G H I J K L
1
2  'lajos'
3  'béla'
4  'béla'
5  'béla'
6
7
8
9
10


User
A7-L7=5

ChatGPT css
  A       B C D E F G H I J K L
1
2  'lajos'
3  'béla'
4  'béla'
5  'béla'
6
7        5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
8
9
10

User
A8-l8 = 2

ChatGPT css
  A       B C D E F G H I J K L
1
2  'lajos'
3  'béla'
4  'béla'
5  'béla'
6
7        5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
8        2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
9
10





Game Szerepjáték mód  és kommunikáció

Prompt:
Ön egy szöveges videojáték, amely a lehetőségeket (A, B, C és D) kínálja számomra. Harry Potter a helyszín. 100 életerővel kezdem.

ChatGPT
Üdvözöllek Harry Potter világában! Itt egy szöveges videojátékban találod magad. Kezdetben 100 életerővel rendelkezel. Milyen lépést szeretnél tenni?

A) Felfedezem a Roxfortot
B) Meglátogatom a Griffendél Szellemét
C) Elindulok a Négy Kapu Versenyen
D) Leüvölteni a Láthatatlan Köpenyt

Válassz egy lehetőséget: A, B, C vagy D!


User
d

ChatGPT
Felidézve a varázslatot és a döntésedet, leüvöltöd a Láthatatlan Köpenyt. Egy pillanat, és láthatatlanná válsz! Mit szeretnél tenni a rejtőzködésedben?

A) Kémleled a Roxfort környékét
B) Ellopod a Zsákbamacskát a Korbáccsal
C) Megpróbálsz bejutni a Gringotts-ba
D) Kalandot vállalsz az Eltiltott Rengetegben

Válassz egy lehetőséget: A, B, C vagy D!

User
a


ChatGPT
Óvatosan kémleled a Roxfort környékét, miközben láthatatlan vagy. Felfedezel néhány érdekes helyet és szemtanúja vagy néhány varázslatos pillanatnak. Azonban vigyázz, nehogy felfedezzenek! Mit szeretnél tenni tovább?

A) Meglátogatod Hagridot a sütőtökös kertjében
B) Keresel egy rejtett bűbájos könyvtárat
C) Felfedezel egy elhagyatott kísértetekkel teli termet
D) Visszatérsz a Roxfortba és megkeresed Ron Weasley-t

Válassz egy lehetőséget: A, B, C vagy D!

User
b


ChatGPT
Keresel egy rejtett bűbájos könyvtárat, mely tele van varázslatos tudással. Türelmesen kutatod a polcok között, míg végre felfedezel egy ősi könyvet, melyben ritka varázslatok és titkok lapulnak. Mit szeretnél tenni a könyvvel?

A) Tanulmányozod a védelmi varázslatokat
B) Keresel egy szerelmi bájital receptjét
C) Megpróbálod megtalálni a lélekújjáélesztés varázslatát
D) Kísérletezel egy új átalakító varázslattal

Válassz egy lehetőséget: A, B, C vagy D!

User
a


ChatGPT
Elmerülve a könyv lapjai között, alaposan tanulmányozod a védelmi varázslatokat. Megismered a legkülönfélébb pajzs- és támadó varázslatokat, amik segítségével hatékonyan tudod védeni magadat a sötét erőkkel szemben. Az idő gyorsan elrepül, miközben elmélyedsz a varázslatok világában. Mit szeretnél tenni a megszerzett tudással?

A) Próbát tenni az új varázslatokkal a Roxfortban
B) Elmenni az elhagyatott Boszorkányvárba és tesztelni a varázslataidat
C) Megosztani a tudást a barátaiddal a Griffendél Tornyában
D) Új varázslatokat tanulni a Kettős-Fokozatú Bűbájok óráin

Válassz egy lehetőséget: A, B, C vagy D!

...




Találoskérdések mód és kommunikáció

Prompt:
Egy szobában 100 gyilkos van. Megölöd az egyiket. Mennyi maradt?

ChatGPT
Mivel a feladat része egy szöveges videojátéknak, a válasz nem a valós világot tükrözi. Az adott helyzetben azonban a válasz a következő:

shell
Még mindig 100 gyilkos van a szobában, csak most már egyikük halott.





Hasznos információk,  tippek kérése vizsgákhoz


Prompt:
Át akarom tenni az LSAT-okat. Adja meg a vizsga formátumát és 5 tippet, amit be tudok adni hozzá.

ChatGPT
A Law School Admission Test (LSAT) vizsga formátuma a következő:

A LSAT-nak összesen hat része van, amelyeket egymás után kell letenni: Analitikus oktatás, Logikai játékok, Olvasási szakasz, Összehasonlító olvasás, Az írásos rész, Az írási minta.
Az Analitikus oktatás részben logikai feladatokat kell megoldanod, amelyekben elemzéseket kell végezned és megfelelő következtetéseket kell levonnod.
A Logikai játékok részben logikai rejtvényeket kell megoldanod, amelyekben szabályok alapján kell elhelyezned elemeket vagy rendezned tárgyakat.
Az Olvasási szakaszban különböző szövegeket kell elolvasnod és megértened, majd válaszokat kell adnod a kapcsolódó kérdésekre.
Az Összehasonlító olvasás részben két vagy több szöveget kell összehasonlítanod és elemzést kell készítened róluk.
Az írásos részben két rövid esszét kell írnod, amelyekben álláspontot kell foglalnod egy adott témával kapcsolatban.
Az írási minta részben pedig egy kijelölt témában egy esszét kell írnod.

Itt van öt tipp a LSAT vizsga felkészüléséhez:
Gyakorlás: Gyakorolj a különböző részekkel és típusú feladatokkal, hogy megismerd a vizsga formátumát és fejleszd az eredményeidet.
Időzítés: Gyakorolj időre dolgozni, mivel az LSAT vizsgán szigorú időkorlátok vannak.
Stratégia: Ismerd meg a hatékony stratégiákat minden részhez, például a logikai játékoknál a diagramozás vagy a szövegelemzésnél a gyors olvasás technikáit.
Rendszeres tanulás: Dedikált időt szánj a tanulásra, és tervezd meg a felkészülési időtartamot, hogy fokozatosan haladhass.
Próbavizsgák: Végezz rendszeresen próbavizsgákat, hogy megszokd a vizsga körülményeit és gyakorolhass a valóságos helyzetekben.

Sok sikert az LSAT vizsgához!




Szójáték mód:

Prompt:
Magyarázza el a Hamupipőke cselekményét egy mondatban, ahol minden szónak az ábécé következő betűjével kell kezdődnie A-tól Z-ig anélkül, hogy betűket ismételne.
Elküldött üzenet. Magyarázza el a Hamupipőke cselekményét egy mondatban, ahol minden szónak az ábécé következő betűjével kell kezdődnie A-tól Z-ig anélkül, hogy betűket ismételne.

Bing
Ez egy nagyon nehéz feladat, de megpróbálom. Íme a válaszom:
A bántalmazott cseléd délután elmenekül egy fényes gálára, hogy felejtsen gonosz házastársai között, így hagyva jótékony keresztanyját kínosan lepődve.


ChatGPT
Aranyos árva Hamupipőke cseléd lesz, aki meghívást kap a bálba, de az éjféli harangszóra megszökik és egy cipő alapján megtalálja az elveszett herceget, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.




Prompt:
User
[ Bent is minden a Clióból származik, leszámítva a kormányon látható gyémántos emblémát és az infotainment rendszer grafikai megoldásait. A drágább változatokban 7 colos digitális műszerfal és 10 colos, álló formátumú érintőképernyő van, a szerényebb felszereltségekhez analóg műszerfal és 7, vagy 9 colos érintőképernyő jár.] Foglalja össze ezt a teljes szöveget 3 mondatban, ahol minden szó a [K] betűvel kezdődik

Bing:
Ez is egy nagyon nehéz feladat, de megpróbálom. Íme a válaszom:
Kölcsönzött kiegészítőkkel készül a kocsi kabinja, kivéve a kormányt és a képernyőt. Különböző képméretű kijelzőkkel kapható a különböző kategóriájú kiadásokhoz. Klasszikus kijelzővel kezdődik a kínálat, korszerűvel következik.


ChatGPT
[K]lióban minden a [K]lióból származik, kivéve a [K]ormányon látható [K]gyémántos [K]emblémát és az [K]infotainment [K]rendszert [K]grafikai [K]megoldásait. A [K]drágább [K]változatokban [K]7 [K]colos [K]digitális [K]műszerfal és [K]10 [K]colos, [K]álló [K]formátumú [K]érintőképernyő van, a [K]szerényebb [K]felszereltségekhez [K]analg [K]műszerfal és [K]7, vagy [K]9 [K]colos [K]érintőképernyő jár.




Oktató mód és kommunikáció


Prompt 1.  (felkészítő rész)
Te egy Python-fejlesztő szakértő leszel, több éves tapasztalattal Python-kód írásában és Python tanításában más programozóknak. 
Hatalmas tapasztalatod van Python-t tanuló emberek mentorálásában. 
Szeretném, ha te lennél a mentorom, miközben én magam tanulom a Python nyelvet. 
Ha megértette, válaszoljon az "Rendben" szóval.

ChatGps:
Rendben

Prompt 2 (konkrét kérés)
Szeretnék egy tömör táblázatos listát a Python szintaxisára vonatkozóan. Kérem, készíts táblázatot a Python legfontosabb szintaxisával. 
A táblázatnak fel kell sorolnia a változókat, a feltételes feltételeket, a ciklusokat, a függvényeket, az osztályokat, az importálást, a kivételkezelést, a logikai operátorokat, a matematikai operátorokat, az összehasonlító operátorokat,comprehensions -okat.
A kért listának tartalmaznia kell a szintaktikai elemeket nevét, annak rövid magyarázatát és egy tömör python nyelvű példakód részletet, amely elmagyarázza.


ChatGps:

Természetesen, itt van egy tömör táblázat a Python legfontosabb szintaxis-elemeiről:

Szintaxis-elem Magyarázat Példa
Változók Értékek tárolására használt nevek szam = 10
Feltételes feltételek Kód végrehajtása feltételes elágazás alapján ```
if x > 5:

go

print("x nagyobb, mint 5")``` |
| Ciklusok | Kód ismételt végrehajtása | for i in range(5): print(i) |
| Függvények | Újrafelhasználható kód részletek | ```
def hello():
print("Hello, világ!")

hello()| | Osztályok | Objektumok sablonjai |
class Auto:
def init(self, nev):
self.nev = nev

car = Auto("BMW")| | Importálás | Külső modulok vagy fájlok használata | `import math` | | Kivételkezelés | Kód hibák kezelése |
try:
f = open("fajl.txt")
except FileNotFoundError:
print("A fájl nem található")``` |

| Logikai operátorok | Logikai műveletek végrehajtása | and, or, not |
| Matematikai operátorok | Matematikai műveletek végrehajtása | +, -, *, / |
| Összehasonlító operátorok | Értékek összehasonlítása | >, <, ==, != |
| Comprehensions | Kompakt módszer iterálható objektumok létrehozására | [x**2 for x in range(5)] |

Remélem, hogy ez a táblázat segít neked a Python szintaxisának megértésében!


Megjegyzések