2020. március 6., péntek

AI képek átalakítása tensorflow-val

A kép stílusának átvétele és más képre átültetése mélyreható tanuláson alapszik.

Mesterséges intelligencia egy képet egy másik kép stílusában komponál át (megfelelő elemzés, kiemelés, ... után).

Játékosan elérhető, hogy hasonló kép készüljön mint akár Picasso vagy Van Gogh alkotása.

Ezt neurális stílusátvitelnek nevezzük, és a technikát a képre illesztett művészi stílus neurális algoritmusával valósítjuk meg.
Megjegyzés:
  • Fontos az eredeti stílusátviteli algoritmus kialakítása.
  • Optimalizáció a kép tartalmát egy adott stílushoz.
  • A modern és antik megközelítések egy-egy modellt képezhetnek a stilizált kép közvetlen generálására (hasonlóan a cycganhez).
  • Ez a megközelítés sokkal gyorsabb (akár 1000x). Egy előre kiképzett tetszőleges képstilizáló modul elérhető a TensorFlow Hub-ban és a TensorFlow Lite-hoz

A neurális stílusátvitel egy olyan optimalizálási technika, amelyet két kép - egy tartalomkép és egy stílus referenciakép (például egy híres festőművész alkotása) készítéséhez használnak, és összekeverik őket, így a kimeneti kép úgy néz ki, mint a tartalomkép, de “festett” a stílus referenciaképének stílusában.


Ezt úgy valósítják meg, hogy a kimeneti képet úgy optimalizálják, hogy megfeleljen a tartalom kép tartalmi statisztikájának és a stílus referencia kép stílus statisztikájának.

Ezeket a statisztikákat a képekből egy konvolúciós hálózat segítségével vonják ki.Az elmondottak érzékeltetésére néhány példa a különböző minták és különböző tanítási szintek bemutatására.


Minta forrása:Minta kép (mókus)                                                                 Festett mókus (stílus átvételével)

.

.                                          Referencia kép (stílus minta)
.
Sas

Delfin:

kl_py_img_style_transfer_delfin.pdf


Festményből festmény:A githubon :

https://github.com/klajosw/python/blob/master/kl_py_img_style_transfer.ipynbhttps://github.com/klajosw/python/blob/master/kl_py_kep_stilus_atalakitas.ipynb
.Lehetséges stílus képek :

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

MS oktatások

Kicsit fejlesztettem és teszteltem magamat. https://docs.microsoft.com/hu-hu/ Érdemes végig csinálni, vagy legalább kipróbálni. ...